Veliko preuzimanje u domaćoj vjetroenergetici

Autor: B.L. Objavljeno: 10.12.2021. 🕜 13:42 Lokacija: Zagreb

Professio Energia preuzela je RP Global Danilo

Došlo je do još jednog zanimljivog preuzimanja i spajanja u domaćoj vjetroenergetici. Naime, vjetroenergetska tvrtka Professio Energia, u pretežnom vlasništvu obveznih mirovinskih fondova, preuzela je sve poslovne udjele u tvrtkama RP Global Danilo i Vjetroelektrana Rudine. Radi se o sestrinskim tvrtkama, čiji je dosadašnji vlasnik bila austrijska skupina RP Global koja upravlja brojnim postrojenjima za iskorištavanje obnovljivih izvora (vjetroelektranama, hidroelektranama i sunčanim elektranama) širom svijeta. 

Pri tome RP Global Danilo do sada je upravljala s tri vjetroelektrane na području Šibensko-kninske županije: VE Velika Glava (poznata i kao VE Danilo), VE Bubrig i VE Crni vrh čija ukupna snaga iznosi 43,7 MW, dok je Vjetroelektrana Rudine upravljala s VE Rudine na području Dubrovačko-neretvanske županije i ima snagu 34 MW.

Professio Energia time nastavlja proces daljnjeg razvoja i buduće izgradnje postrojenja na obnovljive izvore, što je jedan od njezinih strateških ciljeva, izvijestila je tvrtka koristeći servis OTS HINA-e.


TAGOVI