Završna radionica projekta DanuP-2-Gas

Autor: B.O. Objavljeno: 15.11.2022. 🕜 12:46 Lokacija: Zagreb

Mogućnosti i potencijali korištenja Power-to-gas tehnologije

U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) u Zagrebu 24. studenog održava se završna radionica projekta DanuP-2-Gas 'Mogućnosti i potencijali korištenja Power-to-gas tehnologije'.

Na radionici, koju organizira Energetski institut Hrvoje Požar (EIHP) u sklopu projekta DanuP-2-Gas, razgovarat će se o potencijalima za primjenu PtG tehnologija i vodikovih energetskih tehnika u Hrvatskoj te predstaviti analiza zakonodavnog okvira kroz strateške smjernice. Proaktivnim pristupom izložit će se korištenje optimizacijskog alata koji je razvijen za potrebe investitora. 

Glavni cilj projekta Interreg Danube 'Inovativni model za potporu energetskoj sigurnosti i diversifikaciji u dunavskoj regiji kombiniranjem energije iz biomase s viškovima obnovljive energije' (DanuP-2-Gas; https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danup-2-gas) je iskorištavanje potencijala energije biomase u Dunavskoj regiji te, k tomu, iskorištavanje tog potencijala dodavanjem koncepta skladištenja energije iz neiskorištenih obnovljivih izvora (suviška u proizvodnji). 

Navedenim konceptom se povezuje elektroenergetski i plinski sustav tako da se koriste obnovljivi izvori i proizvedena električna energija, s ciljem proizvodnje plina (biometan), kojeg je moguće jednostavnije skladištiti, ali i koristiti u plinskom sustavu. 

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/7eHxKxbAbj4EMYW66

Također, postoji mogućnost online sudjelovanja.

TAGOVI