BiH: nadzor cijene peleta

Autor: B.O. Objavljeno: 15.11.2022. 🕜 09:24 Lokacija: Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

Vlada FBiH nedavno je ograničila cijenu peleta

Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) priopćila je kako je Federalni tržišni inspektorat u proteklu subotu, u skladu s odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o ograničavanju cijene peleta, izvršio 26 inspekcijskih nadzora kod proizvođača i trgovaca peletima u FBiH. 

Tom prilikom je kod jednog subjekta utvrđeno prekoračenje propisane cijene od približno 2.150 kuna (561,60 KM). Kod četiri subjekta kod kojih je pelet zatečen u prodaji, nije bilo odstupanja od propisane cijene. Kod ostalih pak pelet nije zatečen u prodaji, objavljeno je na stranicama Vlade FBiH

Prvog dana primjene ove odluke u nadzorima je sudjelovalo svih 13 federalnih tržišno-turističko-ugostiteljskih inspektora, a od protekle subote su, zahvaljujući web obrascu za prijavu nepravilnosti, zaprimljene tri prijave građana o neusklađenim cijenama peleta

U Federalnoj upravi za inspekcijske poslove ističu kako će i u nadolazećem razdoblju nastaviti s intenzivnim inspekcijskim nadzorom te pozivaju sve proizvođače i trgovce peletima da korigiraju cijene u skladu s odlukom Vlade FBiH, kako ne bi bili kažnjeni. 

Također, pozivaju građane da prekoračenje propisane cijene peleta prijave na web stranici FUZIP-a https://fuzip.gov.ba/prijavi-nepravilnost/.

TAGOVI