Američka EPA želi isforsirati da svaki drugi prodani auto bude električni

Autor: N. D. Objavljeno: 13.04.2023. 🕜 09:48 Lokacija: Washington (SAD)
  • Mjerenje emisija iz vozila u Njemačkoj (izvornik: Robert Bosch, 2018.)

• emisije, mjerenja, motorna vozila, Bosch
    Izvor: Bosch

EPA priprema radikalne i agresivne ekološke propise za emisije iz novih vozila

Američka Agencija za zaštitu okoliša EPA priprema se ovog tjedna objaviti značajna ograničenja emisija iz ispušnih cijevi automobila koja bi zahtijevala da čak 67% novih vozila prodanih u SAD-u do 2032. budu potpuno električni automobili, objavio je The New York Times u subotu.

Očekuje se da će direktor EPA-e Michael Regan to uskoro objaviti. Predložena ograničenja bila bi najagresivnija klimatska regulativa SAD-a do sada i stvorila bi mnoštvo izazova za proizvođače automobila.

Prema predloženim ograničenjima, električni automobili će predstavljati između 54% i 60% novih automobila prodanih u SAD-u do 2030., a između 64% i 67% novih automobila do 2032., stoji u izvješću Timesa. Ove su brojke ambiciozne, budući da je samo 5,8% automobila prodanih 2022. bilo električno, u odnosu na 3,2% 2021.

Ta bi ograničenja premašila prethodni cilj predsjednika Joea Bidena da potpuno električni automobili čine oko 50% prodanih automobila do 2030.

 
Fale punionice i - kupci

 

Glasnogovornik EPA-e je odbio dati konkretne detalje o propisima. Mnogi proizvođači automobila već su počeli značajno ulagati u električna vozila, ali forsiranje tako brzog usvajanja tehnologije predstavljat će izazove. Na primjer, velik broj potpuno električnih automobila zahtijevat će ekspanzivnu infrastrukturu za punjenje.

U veljači je Bidenova administracija rekla da želi vidjeti najmanje 500.000 punionica za električna vozila na američkim cestama do 2030. i najavila niz inicijativa koje će pomoći da se to ostvari, uključujući obveze tvrtki koje grade i upravljaju mrežama za punjenje poput Tesle, General Motorsa, Forda, ChargePoint i drugi.

Čak i ako postoji infrastruktura, potrošači u konačnici moraju biti voljni prihvatiti električna vozila, što znači da će tvrtke također morati moći održavati razumne troškove vozila, javlja CNBC.

TAGOVI