Rosneft otkrio novo veliko plinsko polje

Autor: N.D. Objavljeno: 09.12.2020. 🕜 12:22 Lokacija: Moskva (Rusija)

U Karskom moru, sjeverno do Sibira, otkriveno je veliko nalazište koje je ExxonMobile napustio

Ruski proizvođač nafte i plina Rosneft objavio je da je otkrio veliko novo plinsko polje u arktičkom Karskom moru. Novo plinsko polje dobilo je ime maršala Georgija Žukova i sadrži procijenjene rezerve plina od 800 milijardi m3. Otkriveno je tijekom bušenja u okviru programa za razvoj proizvodnje nafte i plina u regiji pokrenutog 2014. Smješten je u strukturi Vikulovskaya, dijelu istočnog područja dozvole Prinovozemelsky-1, koje Rosneft ima prava na istraživanje i proizvodnju od studenoga 2020. do studenog 2040. 

Bušenje prve bušotine u programu dovelo je do otkrića glavnog polja Pobeda, koje uključuje ukupne procijenjene nadoknadive rezerve od 130 milijuna mt, odnosno oko 953 milijuna barela, ultra lagane nafte i 422 milijarde cu m plina, rekao je Rosneft. ExxonMobil je bio rani partner na istraživačkim radovima, ali sankcije protiv Rusije uvedene zbog njene uloge u sukobu u Ukrajini prisilile su američku tvrtku da napusti projekt. 

I nafta...

Uz istraživanje i razvoj u Karskom moru, Rosneft razvija glavni projekt proizvodnje nafte Vostok u sjevernoj Rusiji. Lokacija sadrži procijenjene dokazane rezerve tekućih ugljikovodika od 6 milijardi mt, ili 44 milijarde barela, uključuje.

Nafta proizvedena na projektu bit će isporučena sjevernim morskim putem arktičkim vodama u Europu i Aziju. Rosneft se obvezao da će do 2024. rute isporučiti do 30 milijuna tona nafte, što je približno 602.465 b / d, nafte, objavio je SP Global.

TAGOVI