Sigurnija distribucija plina u Sarajevu

Autor: B.L. Objavljeno: 28.07.2023. 🕜 08:01 Lokacija: Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
  • Pogled na Sarajevo s 'Valterove lokacije' (izvornik: MDart10 / Shutterstock, 2013.)

• Sarajevo, Kanton Sarajevo, Sarajevska županija, Bosna i Hercegovina
    Izvor: MDart10 / Shutterstock

Završen je certifikacijski audit upravljanja tehničkom sigurnosti u Sarajevogasu

Sarajevska plinska tvrtka Sarajevogas i dalje je vlasnik certifikata kojim se potvrđuje upravljanje tehničkom sigurnosti (TSM). Odluku o izdavanju novog certifikata donijelo je svjetski priznato nezavisno certifikacijsko tijelo, njemački DVGW-Cert, nakon što je u tvrtki proveden certifikacijski audit. Cilj tog certificiranja bila je provjera strukture, organizacije procesa i sustava tehničke sigurnosti.

Tijekom audita obavljen je i razgovor o svim pitanjima u odnosu na TSM-vodič iz 2021. godine i izdana su licence za dva tehnička rukovoditelja. Provjera je provedena na osnovi upitnika koji se sastojao od  261 pitanja koja su obuhvatila organizacijski i tehnički dio, a provedena je i provjera na terenu, obilaskom skladišta, gradilišta i dispečerskog centra.

Uvođenje sustava upravljanja tehničkom sigurnosti zapravo je kruna višegodišnjeg rada Sarajevogasa na obradi tehničke regulative, edukaciji i drugim pitanjima bitnim za primjenu tehničkih propisa. Pri tome je tvrtka prva među zemljama u okruženju koja je prošla cjelokupan postupak uvođenja upravljanja tehničkom sigurnosti, još od 2013. godine. Provjera primjene tehničke regulative provodi se svake tri godine, izvijestio je Sarajevogas.

TAGOVI