Dograđena zgrada UPOV-a u Herešinu

Autor: B.O. Objavljeno: 09.11.2022. 🕜 13:06 Lokacija: Koprivnica

Koprivničke vode predstavile moderni laboratorij za pitku i otpadnu vodu

Dogradnja pogonske zgrade Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) u Herešinu za potrebe centralnog laboratorija koji je u potpunosti namješten i opremljen najsuvremenijom opremom za laboratorijsku analizu kvalitete pitke i otpadne vode nedavno je završena. 

Radovi na rekonstrukciji objekta UPOV Koprivnica iznosili su otprilike dva milijuna kuna, a izvođač je bila tvrtka Komfort. 

Ovaj projekt je tek dio veće priče koja se provodi na području Koprivnice. Naime, radi se o Aglomeraciji o kojoj je na konferenciji za medije, koja je povodom predstavljanja tog modernog laboratorij za pitku i otpadno vodu održana početkom ovoga tjedna, govorio direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras.

 

Kanalizacijska mreža

"Projekt se provodi na području Koprivničko-križevačke županije, odnosno na području grada Koprivnice te općina Peteranec, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Rasinja, Drnje i Hlebine", podsjetio je, dodajući kako je do sada izgrađeno 44 kilometara kanalizacijske mreže od zadanih 75, objavljeno je na stranicama Grada Koprivnice

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić istaknuo je da projektom Aglomeracije nestaju svi problemi u opskrbi stanovništva pitkom vodom. 

"Možda bi, prije pet godina, rasprava o dostupnosti i kvaliteti pitke vode djelovala apstraktno, ali kad vidimo što se događa u ratnoj zoni i kako se to dalje prelijeva u krugovima na ostale dijelove svijeta, možemo biti sretni i zadovoljni što Koprivnica i okolica neće imati problema s pitkom vodom", kazao je.

TAGOVI