Funkcionalni laboratorij za Koprivničke vode

Autor: B.O. Objavljeno: 13.05.2022. 🕜 10:08 Lokacija: Koprivnica

Najmodernija laboratorijska oprema za analizu pitke i otpadne vode

U sklopu projekta 'Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica' dograđena je pogonska zgrada uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) u Herešinu za potrebe središnjeg laboratorija Koprivničkih voda. Vrijednost radova je 2,75 milijuna kuna. Zgrada je u potpunosti dovršena i zakazan je tehnički pregled za izdavanje uporabne dozvole, objavljeno je na stranicama Grada Koprivnice

Investiciju su ovaj tjedan obišli Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda, i Zdravko Punčikar, pročelnik. 

"Radovima je dograđeno 54 četvornih metara novog prostora u prizemlju zgrade i 168 četvornih metara novog prostora na katu zgrade. Funkcionalni raspored prostorija projektiran je tako da u prizemlju ostaje prostorija s opremom za upravljanje UPOV-om, prostor za radnike UPOV-a, kotlovnica, spremište za kemikalije te prijemni dio laboratorija otpadne vode, dok će na katu biti prostor laboratorija s instrumentalnom analitikom, prostorija za mikrobiologiju i ona za kemijsku analitiku, sanitarni čvor i uredi za stručno osoblje laboratorija", kazao je Petras. 

Prema drugom ugovoru o opremanju laboratorija namještajem i najmodernijom laboratorijskom opremom za analizu pitke i otpadne vode, u idućih 60 dana zgrada će biti namještena i opremljena. Ugovorena vrijednost namještaja i opreme je dva milijuna kuna. 

"Ovom investicijom ukupne vrijednosti 4,75 milijuna kuna Koprivničke vode dobivaju površinom i laboratorijskom opremom jedan od najfunkcionalnijih laboratorija u Hrvatskoj kada govorimo o javnim isporučiteljima vodnih usluga. U laboratoriju će se kontrolirati kvaliteta pitke vode iz izvorišta Ivanščak i Lipovec, vode u vodoopskrbnoj mreži i analizirat će se ulazna i pročišćena otpadna vode s područja aglomeracija Koprivnica i Gola", objasnio je Jakšić.

TAGOVI