Novo partnerstvo na europskom tržištu rashladne opreme

Autor: B.L. Objavljeno: 25.07.2023. 🕜 07:57 Lokacija: Karlsruhe (Njemačka)
  • Viessmannove zastave (izvornik: Viessmann, 2023.)

• Viessmann, zastave
    Izvor: Viessmann

Viessmann Refrigeration Solutions osniva zajedničku tvrtku s talijanskom tvrtkom Epta

Tvrtka Viessmann Refrigeration Solutions, dio Viessmanna koji nije predviđen za spajanje s Carrierom, i talijanska tvrtka Epta potpisali su ugovor o osnivanju zajedničke tvrtke ('joint venture'). Cilj tog strateškog partnerstva je stvaranje novog vodećeg dobavljača komercijalne rashladne opreme i pružatelja energetski učinkovitih i održivih rješenja u rashladnoj tehnici za maloprodaju i prehrambenu industriju u zemljama središnje i sjeverne Europe.

U novoj tvrtki oba osnivača povezat će poslovanje s krajnjim korisnicima, što uključuje sveukupno poslovanje VRS-a u području rashladne tehnike u Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Danskoj, Finskoj, Švedskoj, Norveškoj i baltičkim zemljama i sveukupno poslovanje Epte u Njemačkoj, Poljskoj, Danskoj, Finskoj i Norveškoj. Prema riječima Marca Nocivellija, predsjednika Uprave i izvršnog direktora Epte, povećani proizvodni kapaciteti prvenstveno će ojačati položaj obje tvrtke u srednjoj i sjevernoj Europi. U novoosnovanoj tvrtki Epta će imati 70%, a VRS 30% udjela. Nova tvrtka imat će 1600 zaposlenika i procjenjuje se da će ostvariti godišnji promet veći od 400 milijuna eura.

Spomenuti dogovor neće imati utjecaja na poslovanje Epte u zemljama zapadne i južne Europe, na Bliskom istoku, u Latinskoj Americi, Sjedinjenim Američkim Državama, ostatku Azije i Oceaniji. Istodobno, time nije obuhvaćeno ni poslovanje VRS-a u području rješenja za čiste prostore i rashladne ćelije. Također će VRS-ova tvornica u Hofu, povezane prodajne tvrtke i Viessmann Technologies ostati u sklopu skupine Viessmann.

Naravno, osnivanje zajedničke tvrtke podliježe anitimonopolskim odobrenjima, čije se ishođenje očekuje u četvrtom tromjesečju ove godine, najavio je njemački stručni portal 'CCI.Dialog'.

TAGOVI