Obustava isporuke tople vode na zapadu Zagreba

Autor: B. O. Objavljeno: 21.07.2023. 🕜 09:44 Lokacija: Zagreb
  • Radovi na revitalizaciji vrelovoda (izvornik: HEP)

• toplinarski sustavi, toplovodi, vrelovodi, toplinarstvo, HEP Toplinarstvo
    Izvor: HEP

HEP Toplinarstvo u Golikovoj ulici provodi zamjenu dotrajalog magistralnog vrelovoda promjera 500 milimetara

Zbog revitalizacije vrelovodne mreže u Golikovoj ulici u razdoblju od 25. srpnja do 15. kolovoza bit će obustavljena se isporuka tople vode krajnjim kupcima u naseljima Rudeš, Vrbani, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice.

"HEP Toplinarstvo u Golikovoj ulici provodi zamjenu dotrajalog magistralnog vrelovoda promjera 500 milimetara, koja je zahtjevna i složena, što utječe na duljinu trajanja obustave. Radnici će na gradilištu uložiti maksimalne napore da se radovi provedu u što kraćem roku, kako bi se krajnjim kupcima uspostavila isporuka tople vode", javlja HEP Toplinarstvo.  

Projektom Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba, koji se provodi u okviru Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.', planira se revitalizirati gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže, odnosno 68,5 km dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže u Zagrebu.

 

Sigurnost mreže

Postojeća vrelovodna mreža mijenja se modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime se povećava pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava grada Zagreba.

Modernizacijom vrelovodne mreže, značajno će se smanjiti broj obustava isporuke grijanja i tople vode te broj hitnih intervencija, povećat će se sigurnost mreže te će se smanjiti emisije onečišćujućih tvari u okoliš. 

Detaljan popis obustava isporuke tople vode u sklopu tog projekta objavljen je na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane.

 

TAGOVI