Slijedi duža obustava isporuke tople vode za Novi Zagreb

Autor: N. D. Objavljeno: 04.07.2023. 🕜 09:32 Lokacija: Zagreb
  • Radovi na revitalizaciji vrelovoda (izvornik: HEP)

• toplinarski sustavi, toplovodi, vrelovodi, toplinarstvo, HEP Toplinarstvo
    Izvor: HEP

Od sredine srpnja kreće trotjedna obustava isporuke tople vode

Zbog velikog opsega i kompleksnosti radova na revitalizaciji vrelovodne mreže, obustava isporuke tople vode krajnjim kupcima u naseljima Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština, koja je počela 14. lipnja 2023. završit će do 5. srpnja 2023. Tijekom srpnja slijedi nova obustava za navedena naselja, koja će započeti 19. srpnja 2023. i trajati do 9. kolovoza 2023., čime će završiti kompletna rekonstrukcija magistralnog vrelovoda putem kojeg se toplinskom energijom opskrbljuju ova novozagrebačka naselja, objavilo je HEP Toplinarstvo. 

HEP-Toplinarstvo u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“ provodi radove zamjene dotrajalih vrelovoda, koji su zahtjevni i opsežni, jer se provode u gusto naseljenom i prometnom području, a gradilišta se nalaze na lokacijama s podzemnim instalacijama ostalih energetskih i komunalnih poduzeća. Pri planiranju radova pazilo se da obustave isporuke tople vode ne traju duže od tri tjedna u kontinuitetu, dok su se gradilišta organizirala na način da se osigura prometna povezanost naselja, stoga su radovi i obustave isporuke tople vode podijeljeni u više faza.
 
U revitalizaciji vrelovodne mreže koristi se moderna tehnologija beskanalnog polaganja predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost toplinskog sustava grada Zagreba. Ukupna vrijednost projekta je više od 92 milijuna eura. Prihvatljivi trošak projekta je 73,8 milijuna eura, a od tog iznosa 55,9 milijuna eura financira se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

TAGOVI