Radovi na toplovodu Gornja Vežica - Vojak

Autor: B. O. Objavljeno: 29.06.2023. 🕜 10:24 Lokacija: Rijeka
  • Panorama Rijeke i Kvarnerskog zaljeva (izvornik: maparetech from Pixabay, 2023.)

• Rijeka, Primorsko-goranska županija
    Izvor: maparetech / Pixabay

Aktivnosti u sklopu projekta 'Obnova toplinarstva Grada Rijeke'

Obnova i širenje toplovodne mreže na istočnom dijelu Rijeke nastavlja se gradnjom spojnog toplovoda Gornja Vežica-Vojak koja počinje 1. srpnja u ulicama Vjekoslava Dukića i Radmile Matejčić te Ratka Petrovića, Franje Belulovića i Sv. Ana.

Nakon završetka radova u Ulici Tome Strižića, nove dionice predstavljaju nastavak zahvata na najdužoj i najsloženijoj trasi ukupne dužine 1,2 km, kojima će toplana Gornja Vežica postati glavna toplana toplinskog sustava 'Istok', s povezanim sustavima Vojak i Donja Vežica, objavio je riječki distributer i opskrbljivač plinom i toplinskom energijom Energo

 

Modernizacija toplana

U Dukićevoj ulici i Ulici Radmile Matejčić zona zahvata obuhvaća dionicu duljine 450 metara, od raskrižja s Ulicom Tome Strižića do Građevinskog fakulteta. Od raskrižja Ulice Ratka Petrovića i Ulice Franje Belulovića, do kružnog raskrižja u Ulici Sv.Ana, radovi će se izvoditi na dionici duljine 270 metara. Promet će na obje lokacije biti reguliran semaforima, a planirani rok završetka radova je u drugoj polovici rujna.

Sve navedene aktivnosti izvode se u sklopu projekta 'Obnova toplinarstva Grada Rijeke' koji obuhvaća ulaganje u modernizaciju toplana te obnovu i izgradnju toplovodne distribucijske mreže. 

Ukupna vrijednost projekta je oko 14,9 milijuna eura, od čega sufinanciranje Europske unije iznosi nešto više od 11 milijuna eura, dok su sredstva za njegovu realizaciju osigurana iz Kohezijskog fonda putem Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija'.

Sve obavijesti o projektu 'Obnova toplinarstva grada Rijeke' nalaze se na stranicama Energa i službenoj stranici projekta www.energotoplinarstvo.com.

 

TAGOVI