Gradnja spojnog toplovoda toplana Zamet i Malonji

Autor: B. O. Objavljeno: 17.05.2023. 🕜 09:12 Lokacija: Rijeka
  • Panorama Rijeke i Kvarnerskog zaljeva (izvornik: maparetech from Pixabay, 2023.)

• Rijeka, Primorsko-goranska županija
    Izvor: maparetech / Pixabay

Zahvati se provode u sklopu projekta 'Obnova toplinarstva grada Rijeke' kojim će se obnoviti 7,9 km toplovoda te izgraditi novih 2,5 km spojnih toplovoda

Na dionici u Ulici Bože Vidasa ovaj tjedan počinje izgradnja spojnog toplovoda toplana Zamet i Malonji. Ova faza radova izvodit će se na potezu od nebodera na adresi Braće Fućak 4 do skretanja za Ulicu obitelji Sušanj.

Promet će se odvijati jednom stranom kolnika uz regulaciju semaforima, sukladno odobrenom prometnom rješenju, objavio je riječki distributer i opskrbljivač plinom i toplinskom energijom, tvrtka Energo

Zahvati se provode u sklopu projekta 'Obnova toplinarstva grada Rijeke' kojim će se obnoviti 7,9 km toplovoda te izgraditi novih 2,5 km spojnih toplovoda.

 

Završni sloj asfalta

Toplana Malonji će postati primarna toplana za proizvodnju toplinske energije jedinstvenog sustava 'Zapad', kojeg čine i toplane Zamet i Krnjevo. Stoga, područje radova obuhvaća ulice Bože Vidasa, obitelji Sušanj i Ivana Čikovića Belog te lokacije toplana Zamet (Braće Fućak 4) i Malonji (Ivana Čikovića Belog 8b). 

Planirani rok trajanja radova na cijeloj trasi je 60 dana, tijekom kojih će promet biti reguliran sukladno prometnim rješenjima.

Energo radove izvodi do završnog sloja asfalta u dijelu trase na kojem nema daljnjih radova, odnosno do prvog sloja asfalta u dijelovima trase gdje radove nastavljaju Grad Rijeka i komunalna tvrtka Vodovod i kanalizacija.

Sve obavijesti o projektu 'Obnova toplinarstva grada Rijeke' nalaze se na stranicama Energa i službenoj stranici projekta www.energotoplinarstvo.com.

Za sve dodatne informacije o projektu građani se mogu obratiti korisničkoj podršci Energa na besplatni telefon: 0800 353 040.

 

TAGOVI