Radovi na toplani Srdoči

Autor: B. O. Objavljeno: 25.05.2023. 🕜 14:45 Lokacija: Rijeka
  • Ušće Rječine, Sušak i Trsat u Rijeci (izvornik: Paulina from Pixabay, 2023.)

• Rijeka, Rječina, rijeke, Primorsko-goranska županija
    Izvor: Paulina / Pixabay

Toplana će funkcionirati kao zasebni toplinski sustav

U sklopu projekta 'Obnova toplinarstva grada Rijeke' danas kreću radovi na toplani Srdoči.

Nakon radova na toplanama Gornja Vežica i Malonji, koje će postati glavne toplane toplinskih sustava 'Istok' i 'Zapad', toplana Srdoči će funkcionirati kao zasebni toplinski sustav.

"I u toplanu Srdoči ugrađuje se čista i sigurna tehnologija kao što su visokoučinkoviti kogeneracijski uređaj za istovremenu proizvodnju toplinske i električne energije, solarni kolektori i novi toplinski spremnici te potpuna automatizacija svih sustava. Planirani rok završetka radova na toplani Srdoči je početak studenog", objavio je riječki distributer i opskrbljivač plinom i toplinskom energijom, tvrtka Energo

U toj tvrtki podsjećaju kako je cilj projekta Obnova toplinarstva grada Rijeke povećanje energetske učinkovitosti toplinskog sustava i pouzdanosti opskrbe toplinskom energijom ulaganjem u modernizaciju toplana i toplovoda te uz postupan prelazak na obnovljive izvore.

Dodatne informacije o projektu građani mogu saznati na stranicama Energa te na službenim stranicama projekta www.energotoplinarstvo.com.

TAGOVI