Dizalice topline u Vaillantovom fokusu

Autor: B.L. Objavljeno: 28.06.2023. 🕜 08:33 Lokacija: Karlsruhe (Njemačka)
  • Nova Vaillantova megatvornica dizalica topline u Selnici u Slovačkoj (izvornik: Vaillant, ožujak 2023.)

• Vaillant, tvornice
    Izvor: Vaillant

Vodeći svjetski proizvođač opreme za grijanje u poslovanje s dizalicama topline ulaže čak 2 mlrd. eura

Tvrtka Vaillant ponovno je uspjela značajno proširiti svoje poslovanje s dizalicama topline u financijskoj godini 2022., uz porast prodaje za više od 75%. Stoga i ne čudi što će tvrtka u to područje poslovanja, u skladu s očekivanjima o budućem razvoju tržišta, uložiti do 2 milijarde eura, što uključuje projekte koji su u tijeku.

U financijskoj godini 2022. ostvareni su i odlični poslovni rezultati i ukupni promet skupine Vaillant porastao je za 11%, na 3,7 milijardi eura. "Također očekujemo pozitivan razvoj poslovanja za 2023. godinu," najavljuje Dr.-Ing. Norbert Schiedeck, glavni izvršni direktor Vaillant Groupa. Istodobno se broj zaposlenika u cijeloj skupini povećao na oko 17 000.

Vaillant je sada jedan od tri najveća proizvođača dizalica topline u Europi, a to područje poslovanja u fokusu je tvrtke još od 2016. i na njega se u posljednjih nekoliko godina odnosi najviše ulaganja. Pri tome se ponajviše radi o ulaganjima u proširenje proizvodnih i razvojnih kapaciteta i u proširenje ponude usluga za specijalizirane partnere. Za jesen ove godine u planu je početak serijske proizvodnje dizalica topline u novoj megatvornici u Slovačkoj, koja će biti namijenjena isključivo za takvu proizvodnju. Do sada je tvrtka dizalice topline proizvodila u svojim pogonima u Njemačkoj, Francuskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, a zahvaljujući novoj tvornici proizvodni kapaciteti će biti udvostručeni, na više od 500 000 uređaja godišnje.

S ulaganjima je nastavljeno i u sjedištu tvrtke u Remscheidu u Njemačkoj, gdje se trenutačno gradi najsuvremenija tvornica elektroničkih komponenti. Tako bi već od sljedeće godine sve lokacije Vaillant Groupa širom svijeta trebale bi biti opskrbljivane dijelovima za regulaciju i upravljanje dizalicama toplina iz tog pogona. Uz to, pri razvoju dizalica topline tvrtka se fokusira na one koje rade s propanom (R 290) i već od 2025. godine u prodaji će biti samo uređaji koji koriste tu prirodnu radnu tvar. Sve to u skladu je s najavama s ovogodišnjeg sajma ISH, kada je Vaillant još jednom naglasio kako želi postati vodeći proizvođač dizalica topline u Europi, izvijestio je njemački stručni portal 'CCI.Dialog'.

TAGOVI