Bira se Greenlider godine

Autor: N.D. Objavljeno: 09.09.2021. 🕜 08:54 Lokacija: Zagreb

11 kandidata u utrci za promotora usvajanja zelenih navika

Prvi put se u Hrvatskoj dodjeljuju nagrade za najzapaženija postignuća u području zelenih i održivih industrija pod nazivom GREEN PRIX, a veliki interes javnosti izaziva posebna kategorija u kojoj se bira greenlider godine. Osoba je to koja educira, potiče i motivira zajednicu oko sebe na usvajanje novih zelenih navika i koja je odličan primjer drugima, a tko će biti prvi Greenlider u Hrvatskoj bit će poznato na dodjeli nagrada GREEN PRIX na prvom zelenom festivalu Greencajt. 

Žiri je nominirao 11 kandidata koji svojim djelovanjem proaktivno promiču zelene vrijednosti i principe. U utrci za greenlidera 2021. godine su: dr.sc. Julije Domac, stručnjak za energetske teme i savjetnik Predsjednika RH za energiju i klimu; Dunja Mazzocco Drvar, stručnjakinja za klimatske aktivnosti; Marina Matijević, vlasnica profila Ja Bolji Građanin koji se bavi edukacijom o zbrinjavanju otpada; Saša Cvetojević, pionir na polju afirmacije električnih automobila u Hrvatskoj; Anamarija Prgomet, osnivačica Zero Waste Croatia i grupe Sharing is Caring; Ivana Biočina, dizajnerica branda održive mode; Matko Šišak, voditelj Recikliranog imanja i Akademije prirodnog graditeljstva; Martina Tuta, vlasnica OPG-a u Lici koja promovira domaću proizvodnju te turističke prirodne ljepote Like; Nikola Borić, osnivač Šumske farme; Dan Špicer, glavni koordinator kampanje Boranka i poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske te Marko Capek, pokretač stranice Održivi život. Glasovanje na online platformi za greenlidera bit će otvoreno do 26. rujna, a najbolji će biti proglašen na dodjeli nagrade GREEN PRIX na Greencajt festivalu. 

Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija, a uz greenlidera koje je nominirao stručni žiri, a izabrat će javnost svojim glasovima, GREEN PRIX će se dodijeliti početkom listopada najboljima u četiri zelene kategorije: proizvod, inovacija, kampanja i utjecaj na zajednicu. Prijave su otvorene, a prijaviti se mogu svi koji zadovoljavaju kriterije dostupne na službenoj stanici Greencajt festivala.

TAGOVI