Dugoročnim rješenjem protiv divljih odlagališta

Autor: B.O. Objavljeno: 26.08.2021. 🕜 10:33 Lokacija: Kutina

Nelegalno odbačen otpad i na području Moslavačke gore i Lonjskog polja

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, pročelnici Eduard Gelešić i Robert Kolenc te predstavnici Udruge Roma, Eko Moslavine i Hrvatskih šuma ovaj tjedan obišli su lokacije na kojima se bez dozvole odlaže otpad (prema Lonjskom polju te na još par lokacija u tome gradu). 

Tema sastanka bila je i predstojeća Zelena čistka te načini rješavanja divljih odlagališta otpada, objavljeno je na stranicama Grada Kutine

"Briga o okolišu je zadatak svakog pojedinca te je na svima nama voditi brigu o otpadu i odgovarajuće ga zbrinjavati. U Kutini postoji reciklažno dvorište u koje je moguće odložiti oko 40 vrsta otpada bez ikakve naknade, samo ga je potrebno prethodno sortirati. U gradu je nekoliko ovakvih divljih odlagališta, ona se velikom većinom nalaze u prirodi, dalje od kuća, a nerijetko i na području Moslavačke gore i Lonjskog polja", rekao je Babić, pozvavši sugrađane na zajedničku brigu o Kutini te odvajanje i recikliranje otpada. 

"U idućoj Zelenoj čistki nastojat ćemo sanirati područja na kojima se nalazi otpad, no trebamo svi zajedno uložiti dodatne napore, ponajprije u edukaciju te pronaći dugotrajnije rješenje kako se nova odlagališta ne bi iznova otvarala", poručio je.

TAGOVI