Uklonjen i odbačeni autobus

Autor: B.O. Objavljeno: 15.07.2021. 🕜 10:14 Lokacija: Zagreb

Čišćenje u sklopu društveno odgovorne kampanje Čuvaj, pazi, ne bacaj!

Odbačeni autobus, bačve teške 200 kilograma, kućanski aparati, namještaj i građevinski otpad samo su dio otpada uklonjenog s ilegalnih odlagališta u akcijama čišćenja održanima u sklopu kampanje Ožujskog piva Čuvaj, pazi, ne bacaj!

Ova društveno odgovorna kampanja pokrenuta je s ciljem skretanja pažnje na problem ilegalnih odlagališta, a u suradnji s udrugama i klubovima u prvoj je fazi čišćeno osam odlagališta diljem Hrvatske. 

Kampanja je započela čišćenjem osječkog jezera Bajer početkom svibnja, a u naredna dva mjeseca vrijedni su volonteri čistili Ilijin potok kraj Solina, stanište ptica na zagrebačkoj Savici te ilegalna odlagališta u Opatiji i Matuljima kraj Rijeke. Akcija se zatim preselila u Dalmatinsku zagoru i Nacionalni park Krka, točnije selo Suknovce gdje je otpad prijetio podzemnim vodama.

 

Prijetnja okolišu 

Prva faza kampanje završena je čišćenjem rijeka Korane i Mrežnice u Slunju i Dugoj Resi. 

Uz spomenuti odbačeni autobus i bačve teške 200 kilograma, na lokacijama je pronađeno više od 260 velikih vreća smeća i sedam tona dodatnog otpada.  

"Ilegalna odlagališta otpada problem su s kojim se svi moramo što prije suočiti jer ona ozbiljno prijete našem okolišu. Ponosni smo na činjenicu da smo već u prvoj fazi pravilno zbrinuli toliku količinu smeća. Žuja je kampanjom ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’ nastavila niz društveno odgovornih kampanja kojima je cilj podizanje kvalitete života u zajednici u kojoj djelujemo i vjerujemo da ovim posljednjim aktivnostima uspješno podižemo svijest o važnosti pravilnog, odgovornog i savjesnog odlaganja otpada", istaknula je Ana Štebih Pinjuh, direktorica marketinga Zagrebačke pivovare

Akcije se nastavljaju krajem kolovoza, izvijestila je agencija 404.

TAGOVI