Đurđevačka sortirnica pred potpisom ugovora

Autor: B.O. Objavljeno: 29.12.2020. 🕜 11:07 Lokacija: Đurđevac

Vrijednost projekta je približno 5,3 milijuna kuna

Đurđevac je prijavio projekt kojim će se sufinancirati izgradnja i opremanje postrojenja za gospodarenje otpadom namijenjenog razvrstavanju, mehaničkoj obradi i skladištenju odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, tj. sortirnice.

Projektni prijedlog je prošao sve stepenice provjere te se čeka odluka o financiranju. 

Ukupna vrijednost projekta je približno 5,3 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva Europske unije iznose nešto više od 4,5 milijuna kuna, a Grad Đurđevac će financirati ostatak (802.320,84 kune). 


Odvojeno prikupljanje otpada 

Izgradnjom sortirnice, koja će biti smještena na lokaciji postojećeg odlagališta komunalnog otpada Peski, izravno se pridonosi povećanju stope recikliranja odvojeno prikupljenog otpada te se stvaraju uvjeti za povećanje količina odvojeno prikupljenog otpada koji je pogodan za recikliranje, javlja Grad Đurđevac.

"Sortirnica predstavlja još jedan korak u cjelovitom rješavanju gospodarenja otpadom u Đurđevcu i s kompostanom i nabavom vozila te spremnika za odvojeno prikupljanje otpada osigurava samostalnost i samodostatnost našeg sustava. Realizacijom ovih projekata dolazimo do cilja da budemo zeleni europski grad koji na odgovoran i održiv način gospodari otpadom", rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

TAGOVI