INA podržala 17 ekoloških projekata

Autor: N.D. Objavljeno: 09.07.2019. 🕜 13:44 Lokacija: Zagreb

INA financira ekološke projekte nevladinog sektora

Stručna komisija sastavljena od predstavnika relevantnih fakulteta, neovisnih stručnjaka za održivi razvoj te predstavnika INA-inog Održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša te Korporativnih komunikacija odabrala je 16 pobjedničkih ideja od ukupno 195 prijava, a jedan dodatni projekt odabrali su fanovi Inine Facebook stranice. Odabrani projekti bit će provedeni u nadolazećem razdoblju uz financijsku podršku Ine u ukupnom iznosu od 375.000 kuna, a dio projekata bit će realiziran uz pomoć Ininog Kluba volontera. 

80 projekata u pet godina

S ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja, INA je 2014. pokrenula program Zeleni pojas u sklopu kojeg je na suradnju pozvala nevladine udruge i edukativne ustanove kako bi zajedničkim snagama pridonijeli očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama. Kroz ovaj program INA sufinancira ekološke projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša i prirode. 

U proteklih pet godina realizirano je više od 80 projekata koje je INA sufinancirala s ukupnim iznosom od više od milijun i 700 tisuća kuna, a posađeno je više od 6.300 sadnica drveća, cvijeća i raslinja te zazelenjen prostor od gotovo 30.000 m2. Inin program Zeleni pojas je kao primjer dobre prakse uvršten u Globalno izvješće o održivom razvoju za 2018. godinu.

TAGOVI