Nova Gradiška dobiva reciklažno dvorište

Autor: B.O. Objavljeno: 10.07.2019. 🕜 12:08 Lokacija: Nova Gradiška

Projekt je usklađen s Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske

Novogradiščani bi do kolovoza iduće godine trebali dobiti reciklažno dvorište. Njegova izgradnja realizira se u okviru projekta Gradnja reciklažnog dvorišta Šagulje-Ivik koji se financira bespovratnim sredstvima Europske unije. Vrijednost projekta je oko 6,2 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 4,5 milijuna kuna. 

Reciklažno dvorište bit će izgrađeno u naselju Prvča na mjestu odlagališta komunalnog otpada Šagulje-Ivik, a projekt je usklađen s Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske, objavljeno je na internetskim stranicama Nove Gradiške


Sortirnica i kompostana

U prvoj poslovnoj godini, po ishođenju uporabne dozvole, predviđeno je u reciklažnom dvorištu primiti 600 tona komunalnog otpada, izjavio je, među ostalim, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić na nedavno održanoj uvodnoj konferenciji o tome projektu. 

"Izgradnjom reciklažnog dvorišta svi građani Nove Gradiške moći će 48 vrsta otpada predati u reciklažno dvorište, naravno, osim komunalnog i biorazgradivog otpada. Ne stajemo na ovome, tu je i sortirnica i kompostana. Kada zaokružimo cijelu tu priču tek onda ćemo moći reći da možemo gospodariti cjelovitim sustavom otpada na zakonit i ekološki način", rekao je direktor tvrtke Odlagalište Marijan Furić.

TAGOVI