Koprivnica pri vrhu po prikupljanju i razvrstavanju otpada

Autor: B.O. Objavljeno: 17.07.2019. 🕜 08:23 Lokacija: Koprivnica

Ispred Koprivnice su Prelog, Krk i Čakovec

Koprivnica se, prema nedavno objavljenim podacima Ministarstva zaštite okoliša i energetike (MZOE), među hrvatskim gradovima smjestila na visoko 4. mjesto po razvrstavanju otpada. "Ponosni smo na rezultate koje smo ostvarili u sinergiji s našim građanima. Svi smo svjesni promjena koje nam donosi budućnost glede pravilnika o razvrstavanju otpada te samo pravovremenom, kvalitetnom pripremom i dobrom razradom plana i programa možemo ostvariti zacrtane nam ciljeve, u što uopće ne sumnjam", izjavio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić nakon objavljenih rezultata. 


Primjetno više kućanstava 

U brojkama, Koprivnica je trenutačno na 42,63 posto po prikupljenom i razvrstanom otpadu. Ispred Koprivnice su Prelog (65 posto), Krk (63 posto) i Čakovec (47 posto). Primjerice, Split je na 2,4 posto, Rijeka i Zagreb na malo više od 10 posto, Bjelovar je na 15 posto, a Varaždin na 27 posto, objavljeno je na stranicama Grada Koprivnice

Pritom valja istaknuti kako Koprivnica ima tri do četiri puta više kućanstava od prvoplasiranog Preloga što uvelike utječe na postotke, ali i daje dodatni poticaj za ostvarivanje zadanog cilja od 50 i više posto tijekom 2020. godine. "U cilju nam je umrežavanje s drugim poslovnim subjektima, akademskom zajednicom, investitorima i inovatorima s ciljem poticanja održivog, uključivog i pametnog rasta", rekla je, među ostalim, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

TAGOVI