Prehrambena kompanija želi budućnost bez plastičnog otpada

Autor: B.O. Objavljeno: 16.09.2019. 🕜 09:23 Lokacija: Vevey (Švicarska)

Nestlé ubrzava aktivnosti za postizanje nulte stope emisija stakleničkih plinova

Prehrambena kompanija Nestlé je u Veveyu u Švicarskoj pustila u rad Institut za ambalažu i pakiranje. Rad prvog takvog instituta u prehrambenoj industriji će se temeljiti na istraživanje ambalaža za višekratno pakiranje, pojednostavljenih i recikliranih ambalažnih materijala, kao i na materijale biološkog porijekla, kompostabilne materijale te biorazgradive materijale. 

Uz početak rada novog instituta, Nestlé je najavio kako namjerava postići nultu neto stopu emisije stakleničkih plinova do 2050. godine, čime je preuzet najambiciozniji cilj Pariškog sporazuma - zadržavanje rasta globalne prosječne temperature ispod 1,5 °C.

 

Obnovljivi izvori 

Ovako složena zadaća može se postići samo uz mnogo napora, stoga su iz kompanije najavili niz poteza za njenu realizaciju - od novih proizvoda koji istovremeno imaju bolji ekološki otisak i pridonose uravnoteženoj prehrani, do preformulacije postojećih proizvoda korištenjem klimatski prihvatljivijih sastojaka. Tu su i pomoć pri izgradnji otpornih poljoprivrednih zajednica, inicijative u poljoprivredi s ciljem veće apsorpcije ugljičnog dioksida, zaštita šuma i korištenje energije iz obnovljivih izvora u Nestlé tvornicama, skladištima, logističkim centrima i uredima. 

Za usporedbu, trećina Nestlé tvornica (njih 143) već koristi 100% električnu energiju iz obnovljivih izvora, a rezultati smanjivanja emisija stakleničkih plinova u cijelom vrijednosnom lancu od 2014. jednaki su kao da je iz prometa isključeno 1,2 milijuna automobila.

TAGOVI