Strategijom do ugljične neutralnosti lanca vrijednosti

Autor: B.O. Objavljeno: 11.06.2021. 🕜 11:02 Lokacija: Kanfanar

BAT-ova tvornica u Kanfanaru vodeća u kompaniji po količini reciklirane vode

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, koji se obilježava 5. lipnja, kompanija BAT je svim zaposlenicima tvornice u Kanfanaru podijelila sadnice masline i time ih dodatno uključila u svoju strategiju postizanja ugljične neutralnosti u cijelom svom lancu vrijednosti do 2050. godine. 

Tvornica u Kanfanaru godinama sustavno ulaže u suvremena energetska rješenja s ciljem dugoročnog smanjenja emisija CO2, u skladu s međunarodnom normom za sustav upravljanja okolišem ISO 14001. 

Zahvaljujući vrijednim investicijama, danas se u tvornici znatan postotak energije koristi iz obnovljivih izvora, koja se, nakon uspješne implementacije pročišćivača trećeg stupnja, pozicionirala i kao vodeća u kompaniji po količini reciklirane vode. Od ukupno povučene vode unutar tvorničkog kruga, ponovo se iskorištava oko 50 posto za proizvodne procese. 


Održivo upravljanje 

Ponosni smo na rezultate kojima kontinuirano pokazujemo u kojem smjeru dugoročno želimo razvijati poslovanje cjelokupne kompanije, pa tako i tvornice u Kanfanaru. Očuvanje okoliša u tom je procesu jedna od ključnih premisa održivog razvoja i temelj izgradnje bolje budućnosti kojoj svakodnevno težimo”, istaknuo je Tamas Nyaka, direktor operacija u BAT Adria. 

BAT je ulaganjima u nove tehnologije i poboljšanjem organizacije procesa postigao smanjenja i u ukupnoj potrošnji energije po jedinici proizvoda. 

Usmjerenost održivom upravljanju potvrđuje i činjenica da su smanjili količinu otpada po jedinici proizvoda te kontinuirano povećavaju postotak recikliranog otpada zahvaljujući suradnji s tvrtkama ovlaštenima za preuzimanje otpada, priopćeno je iz agencije 404.

TAGOVI