WWF Adria ima novu čelnicu

Autor: B.L. Objavljeno: 10.02.2021. 🕜 13:08 Lokacija: Zagreb

Nataša Kalauz imenovana je izvršnom direktoricom WWF Adrije

Došlo je do promjene u menadžmentu Regionalnog ureda za Svjetskog fonda za divljinu (WWF), svjetske organizacije za zaštitu prirode. Drugim riječima, WWF Adria ima novu izvršnu direktoricu. To je Nataša Kalauz, stručnjakinja u području razvoja poslovanja, investicija i razvojnih strategija. 

Nova čelnica WWF Adrije je magistrica međunarodnih odnosa i europskih studija, a iskustvo je stekla vodeći složene međunarodne programe diljem Jugoistočne Europe. Između ostaloga, do sada je bila savjetnica za strateško planiranje Vlade, članica Nacionalnog vijeća za konkurentnost i savjetnica za razvoj politika za potporu malim i srednjim poduzećima. Bila je i voditeljica Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, direktorica Odjela za međunarodnu trgovinu pri Veleposlanstvu Velike Britanije u Hrvatskoj i partnerica u konzultantskoj tvrtki.

"Iznimno me raduje što ću imati mogućnost dati svoj doprinos očuvanju prirode u našoj regiji! Iako po struci nisam biologinja, moje me iskustvo u UNDP-u dovoljno približilo temi zaštite prirode i važnosti održivog razvoja te sam uvjerena da ću pomoći WWF Adriji da se pozicionira kao vodeća organizacija za brigu i očuvanje prirode. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu vjerujem da ću dobro voditi tim od 70 stručnjaka diljem regije, na obostrano zadovoljstvo“, ističe nova izvršna direktorica WWF Adrije.

U 60 godina postojanja WWF je prisutan na svim kontinentima i u više od stotinu država i privlači gotovo 6 mil. pratitelja, a na području Jugoistočne Europe djeluje više od dva desetljeća, u sklopu partnerstva s drugim nevladinim organizacijama. Pri tome je WWF Adria službeno osnovana 2015. godine i, osim u Hrvatskoj, danas djeluje i u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji. Rad je pri tome usmjeren na unapređenje održivog upravljanja slatkovodnim ekosustavima, šumama i zaštićenim područjima, te na očuvanje mora i, dakako, divljih vrsta, a sve uz blisku suradnju lokalnih zajednica, izvijestila je WWF Adria.

 

TAGOVI