Za klimatske projekte 75 milijuna kuna

Autor: B.O. Objavljeno: 29.01.2020. 🕜 08:31 Lokacija: Zagreb

Korisnici su po projektu mogli dobiti do tri milijuna kuna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), kao Posredničko tijelo razine 2, organizirao je radionicu za korisnike kojima su odobrena bespovratna EU sredstva za projekte u sklopu Javnog poziva Sheme za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama. 

Predmet ovog poziva je potaknuti poboljšanje kvalitete i raspoloživosti podataka iz područja klime jačanjem znanstvenih istraživanja o mogućnostima prilagodbe klimatskim promjenama (jačanje otpornosti) u Hrvatskoj. 


Mogućnost sufinanciranja

Radionici su nazočili predstavnici fakulteta, instituta i drugih znanstveno-istraživačkih ustanova koji su se detaljno informirali o procedurama, rokovima i obvezama oko provedbe projekata. 

U sklopu radionice također su im pojašnjene i mogućnosti osiguravanja Fondovog nacionalnog dijela sufinanciranja koji može iznositi do 15 posto prihvatljivih troškova, javlja FZOEU


Proaktivna komunikacija 

"Cilj ovakvih radionica je otkloniti sve eventualne nejasnoće do kojih može doći prilikom provedbe projekata. Želimo proaktivno komunicirati jer nam je svima u interesu da se ugovorena sredstva u što je moguće višem iznosu isplate, a projekti uspješno realiziraju", istaknula je voditeljica Posredničkog tijela razine 2 Maja Rajčić

Korisnici su po projektu mogli dobiti od 200 tisuća do maksimalno tri milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, a ukupno raspoloživ iznos za dodjelu u okviru ovog poziva je 75 milijuna kuna.

TAGOVI