Odobrena sredstva za Lučino razdolje

Autor: B.O. Objavljeno: 30.01.2020. 🕜 08:37 Lokacija: Dubrovnik

Uz CGO će se graditi i šest pretovarnih stanica

Odlukom Ministarstva zaštite okoliša i energetike (MZOE) o financiranju projekta Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Lučino razdolje, Agenciji za gospodarenje otpadom je, kao uspješnom prijavitelju, odobreno 286,8 milijuna kuna, odnosno 70,18 posto prihvatljivih projektnih troškova, što predstavlja udio Europske unije u sufinanciranju tih troškova. 

Radi se o projektu od državnog značaja čiji ukupni prihvatljivi troškovi iznose 408,7 milijuna kuna, od čega je, kako je ranije navedeno, 70,18 posto osigurano iz fonda EU, 19,82 posto osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), a 10 posto Dubrovačko-neretvanska županija.


Cjelovit sustav

Uz gradnju CGO-a, projekt obuhvaća izgradnju šest pretovarnih stanica u Dubrovniku, Metkoviću, Janjini, na Mljetu, Lastovu i Korčuli. To će omogućiti uspostavu cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom u županiji.

Za provedbu projekta, MZOE, FZOEU i Agencija za gospodarenje otpadom potpisat će u roku od 45 dana Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, objavila je Dubrovačko-neretvanska županija

TAGOVI