Završena je najveća akcija pošumljavanja opožarene Dalmacije

Autor: N.D. Objavljeno: 14.10.2019. 🕜 09:12 Lokacija: Solin

Ovog vikenda posađeno je više od 10.000 novih autohtonih stabala

Tisuću volontera iz cijele Hrvatske za vikend je pošumljavalo požarišta Dalmacije, kao dio najveće volonterske kampanje Boranka. Sadile su se isključivo sadnice autohtonih pinjola, čempresa i primorskog bora te sjeme crnog bora. Procjenjuje se da je ovaj vikend posađeno više od 10.000 novih stabala, što je nadmašilo sva očekivanja organizatora. 

Ovo je drugi vikend pošumljavanja, a akciju su ovaj vikend organizirali Savez izviđača Hrvatske, Grad Solin, Odred izviđača pomoraca „Posejdon“ iz Solina, Hrvatske šume i Hrvatska gorska služba spašavanja, uz pomoć brojnih partnera i službi. 

Kako bi njihovo pošumljavanje zaista uspjelo, volonteri su prvo prošli edukaciju stručnjaka iz Hrvatskih šuma. Akciji su se pridružili i mještani Kučina i Mravinaca, na čijem su području požari uzrokovali velike štete. Podršku akciji pružili su i stručnjaci iz Hrvatskih šuma i HGSS-a, Ravnateljstvo civilne zaštite, volonteri Gradskog društva Crvenog križa iz Solina i Makarske, solinski vatrogasci, DVD Solin, DVD Vranjic te Policijska postaja Solin, a veliku podršku projektu, kao i prošle godine, dao je Grad Solin. Glavni sponzor bila je Raiffeisen banka, a akcije je podržalo i britansko veleposlanstvo, izvijestio je 24 sata. 

TAGOVI