Otvoren natječaj za sanaciju Sovjaka

Autor: B.L. Objavljeno: 09.10.2019. 🕜 13:11 Lokacija: Zagreb

Zainteresirani se mogu prijaviti do 3. prosinca

Na Elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN) i u Službenom listu EU-u je 7.10.2019. godine objavljen natječaj za projektiranje i izvođenje radova na sanaciji jame Sovjak. Riječ je o svojevrsnoj 'crnoj rupi' u neposrednoj blizini stambenih naselja u Viškovu pokraj Rijeke, u koju je godinama nepropisno odlagan razni opasni otpad.

Vrijednost projekta iznosi 270 mil. kuna, a svi zainteresirani za izvođenje radova mogu se prijaviti do 3.12.2019. godine. Pri tome je Ugovor za projektiranje i izvođenje radova sanacije, koji je predmet natječaja, samo prvi od četiri ugovora koji su potrebni za provođenje projekta 'Sanacija lokacije visoko-onečišćena opasnim otpadom - jama Sovjak'. No, u predstojećem razdoblju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će objaviti i natječaje za preostala tri ugovora: za nadzor, za voditelja projekta i za odnose s javnošću.

Projekt se financira sredstvima Europske unije u iznosu do 85% prihvatljivih troškova, dok preostala sredstva osigurava FZOEU, koji je o tome i izvijestio javnost.

TAGOVI