FSB potpisao sporazum o suradnji sa Siemens Energyom

Autor: B. O. Objavljeno: 07.10.2021. 🕜 14:43 Lokacija: Zagreb

Suradnja na znanstveno-istraživačkom i obrazovnom nivou

prof. dr.sc. Dubravko MajetićBoris Miljavac, dipl. iur.Laura Musić, dipl. oec.
 
Sporazumom o suradnji definirana su načela dugoročne suradnje između FSB-a i Siemens Energyja na svim područjima od zajedničkog interesa, što posebno uključuje zajedničko prijavljivanje znanstvenoistraživačkih projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja te zajednički nastup prema gospodarstvu i javnim ustanovama vezano za istraživanja. Sporazum se također odnosi i na stručni rad te obrazovanje, planiranje i provođenje znanstvenoistraživačkog rada, korištenje opreme i laboratorija FSB-a i partnera u svrhu realizacije istraživačkog i nastavnog rada, kao i na donošenje prijedloga za osuvremenjivanje nastavnih programa i istraživačkih laboratorija. 
 
Znanost i obrazovanje
 
Uz navedeno, FSB i Siemens Energy također će surađivati na organiziranju i održavanju znanstvenih i stručnih skupova te gostujućih i pozvanih predavanja od zajedničkog interesa, kao i provođenju svih oblika znanstvenog i stručnog usavršavanja koje je od interesa za oba partnera. „Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, počašćen je interesom tvrtke Siemens Energy za znanstvenom, nastavnom i stručnom suradnjom. Sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama snažno doprinositi razvoju struke, znanstvenog rada te posebno kompetencija naših studenata. Jednako tako vjerujemo da ćemo kao Fakultet doprinositi i razvoju ove vodeće tvrtke u energetskom segmentu, a u konačnici i boljitku društva u cjelini.“, kazao je dekan Majetić. 
 
Predsjednik Uprave Siemens Energyja Miljavac kazao je: „Smatram da je izuzetno važno da hrvatske institucije visokog obrazovanja i globalno vodeće kompanije u energetskom sektoru poput naše surađuju na širokom spektru tema. Na taj način zajednički podupiremo razvoj znanosti, u čemu vjerujem da leži naša snaga i naša budućnost.

TAGOVI