Pula svojim građanima sufinancira kupnju novih električnih bicikala i učinkovitih kućanskih uređaja kategorije A+++ (hladnjaka, perilica, sušilica i sl.), za što je u ovogodišnjem gradskom proračunu osigurano ukupno 70 000 kuna. Odlukom koju je donio gradonačelnik Pule Boris Miletić, za kupnju električnih bicikala planira se sufinanciranje u iznosu od 1 000 kuna, dok će se kupnja pojedinih kućanskih uređaja sufinancirati u iznosu od 700 kuna bespovratnih sredstava. 


Modernizacija prijevoza

"Promicati održiv rast i napredak uz smanjenu potrošnju energije, očuvanje prirode, putem brojnih projekata, mjera i programa pridonosi stvaranju okruženja u kojemu se podiže svjesnost građana o koristi i važnosti energetske učinkovitosti. Jednako tako, uspostava novih sustava mobilnosti, modernizacija javnog prijevoza dio su aktivnosti koje, između ostalih, imaju pozitivan „zeleni“ predznak", izjavio je gradonačelnik Pule Boris Miletić. 

Valja naglasiti kako se raspisivanje javnog poziva za prikupljanje prijava za sufinanciranje očekuje uskoro. Javni poziv će biti objavljen u dnevnom tisku, na službenoj internetskoj stranici Pule (www.pula.hr) i na oglasnoj ploči Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu.