Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine (UPFBiH) i Uprave Elektroprivrede BiH (EPBiH) prošli tjedan održali su sastanak zbog najavljenog primjetnog povećanja cijene električne energije od 70 do 120 posto. 

Na sastanku su usuglasili stajališta kako je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo te da bi ono moglo imati nesagledive posljedice kako za gospodarstvo, tako i za stanovništvo i društvo u cjelini, javlja UPFBiH. Stoga je zajednički zaključak da u razgovore treba uključiti predstavnike Vlade FBiH te je dogovoreno da se u utorak, 5. listopada održi zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave EPBiH s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem

UPFBiH naglašava kako najavljeno povećanje cijena električne energije ne bi bio udar samo na gospodarstvo, koje se tek počelo oporavljati od posljedica pandemije, nego i na stanovništvo jer bi više cijene struje rezultirale primjetnim povećanjem cijena roba i usluga na tržištu. 

Udruženje poslodavaca FBiH neće odustati od svoga stajališta da najveće moguće povećanje cijena električne energije ne smije biti više od jednoznamenkastog broja.