Do kraja ove godine Ina će na domaće tržište kapitala moći plasirati obveznice s maksimalnim iznosom vrijednosti od dvije milijarde kuna s rokom dospijeća od pet godina, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) od koje je Ina zatražila suglasnost za spomenuto zaduživanje. - Neto prihod od ovog izdanja Ina će, kako je navedeno u njezinu prospektu, koristiti za financiranje općih korporativnih potreba, uključujući, ali ne ograničavajući se na financiranje postojećih obveza, potencijalnih akvizicija, financiranje investicija u opremu i postrojenja te financiranje obrtnog kapitala – navodi se u priopćenju HANFE. 

INA je najavila plasiranje obveznica na domaćem tržištu kapitala 15. rujna ove godine, otkrivši kako na toj transakciji surađuje s ERSTE, Privrednom bankom Zagreb i Raiffeisenbankom te odvjetničkim društvima Mamić Perić Reberski Rimac te Mišković&Mišković. Tada je također iskazana namjera da rok dospijeća obveznice bude najviše pet godina, bez podataka o kamati na obveznice koja će biti ponuđena ulagačima. U spomenutome priopćenju HANFE navodi se kako će kamata na obveznicu biti fiksna godišnja, a isplata kamate polugodišnja. 

 Riječ je o značajnom zaduženju Ine ako se, među ostalim, usporedi s podatkom iz godišnjeg izvješća Ine za 2020. da je kompanija prošlu godinu završila s ukupnim kratkoročnim obvezama za bankovne kredite od tri milijarde i 160 milijuna kuna, piše Jutarnji.