Dom kulture uskoro u novom ruhu

Autor: B.O. Objavljeno: 21.10.2022. 🕜 09:11 Lokacija: Novi Vinodolski

Kreće energetska obnova objekta u središtu Novog Vinodolskog

Prva obnova Doma kulture, nekadašnjeg Društvenog doma izgrađenog početkom 60-ih godina, a koji se nalazi u samom središtu Novog Vinodolskog, kreće idući tjedan. Stoga je ovaj tjedan gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković s tvrtkama Crivac projekti i Crivac potpisao Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Doma kulture u Novom Vinodolskom vrijedan 3,1 milijun kuna bez PDV-a. 

Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) u sklopu Javnog natječaja za obnovu kulturne baštine s čak dva milijuna kuna, a obuhvaća radove na obnovi fasade, zamjeni stolarije te krovišta, i to uz nadzor Konzervatorskog odjela u Rijeci. 

"Ovo je objekt od iznimne važnosti za građane Novog Vinodolskog, mjesto okupljanja svih uzrasta i organizacije raznih društvenih događanja, stoga me ovaj projekt izuzetno veseli", istaknuo je gradonačelnik. 

Posljednjih godina na objektu su izvršena manja ulaganja, poput djelomične zamjene stolarije, pregrađivanja prostorija, rekonstrukcije kotlovnice za centralno grijanje, uz sufinanciranje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR). No, značajnijih ulaganja nije bilo. 

Može se reći da će se ovim projektom brojnim korisnicima osigurati ugodniji boravak u 'kulturnom centru' grada te će se istovremeno postići energetske uštede, objavljeno je na stranicama Grada Novog Vinodolskog.

TAGOVI