Energetska obnova objekata koji su kulturno dobro

Autor: B.O. Objavljeno: 22.07.2022. 🕜 09:41 Lokacija: Dubrovnik

Sufinanciranje energetske obnove učeničkog doma i sportske dvorane u Dubrovniku

Dubrovačko-neretvanska županija javlja kako su potpisani ugovori s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) za sufinanciranje energetske obnove Učeničkog doma Dubrovnik i sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik. 

Energetskoj obnovi tog učeničkog doma dodijeljen je najveći iznos sufinanciranja od dva milijuna kuna od ukupno prihvatljivih 5,36 milijuna kuna, objavljeno je na stranicama Dubrovačko-neretvanske županije

Projektom će se u potpunosti izmijeniti krovna konstrukcija, čime će se povećati energetska učinkovitost zgrade, zamijeniti postojeća stolarija i zaštititi od Sunčevog zračenja, ugraditi dizalica topline (zrak–voda) te postojeća rasvjeta zamijeniti novom, energetski učinkovitom. 

Nakon završetka radova energetske obnove, ta odgojno-obrazovna ustanova će biti prva u potpunosti energetski neovisna ustanova, kojoj je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija. 

Za energetsku obnovu sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik odobren je iznos od 600 tisuća kuna od ukupno 1,5 milijuna kuna prihvatljivih troškova. Tako će se dvorana, koju već koriste učenici Gimnazije Dubrovnik, u potpunosti obnoviti, čime će se preduvjeti za održavanje tjelesne i zdravstvene kulture podići na višu razinu.

TAGOVI