Zatvoren poziv Energetska obnova višestambenih zgrada

Autor: B.O. Objavljeno: 04.08.2022. 🕜 08:56 Lokacija: Zagreb

Kroz sustav fondovieu (eNPOO) zaprimljeno je 235 projektnih prijedloga

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine obavještava potencijalne prijavitelje na Poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Energetska obnova višestambenih zgrada' da je zbog iskorištenja raspoložive financijske alokacije taj poziv zatvoren 2. kolovoza. 

Svi prijavitelji čiji su projektni prijedlozi zaprimljeni i registrirani u sustavu fondovieu (eNPOO) do trenutka obustave Poziva 17. svibnja, a za koje je postupak dodjele bespovratnih sredstava još u tijeku, nadležna tijela će obavijestiti o statusu projektnog prijedloga putem sustava fondovieu (eNPOO).  


Bespovratna sredstva

U tom ministarstvu podsjećaju kako je Poziv 17. svibnja obustavljen na određeno vrijeme do 1. kolovoza, nakon što je iznos zatraženih bespovratnih sredstava dosegnuo 200 posto ukupno raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava za dodjelu, odnosno 600 milijuna kuna. 

Kroz sustav fondovieu (eNPOO) zaprimljeno je 235 projektnih prijedloga, javlja MPGI.  

Unošenje projektnih prijedloga kroz sustav je prijaviteljima bilo omogućeno od 25. travnja, dok je dostava (podnošenje) projektnih prijedloga počela 17. svibnja u 9 sati, te je obustava nastupila u 9:15 sati, odnosno u tom trenutku je dosegnut navedeni iznos.

TAGOVI