HEP ESCO uskoro uvodi nove usluge

Autor: N.D. Objavljeno: 16.05.2019. 🕜 15:03 Lokacija: Zagreb

Uskoro nove usluge - HEPI Solar i obnova plinskih kotlovnica

HEP ESCO, HEP-ova tvrtka koja nudi različite energetske usluge danas je na Danu otvorenih vrata predstavila svoje poslovanje te najavila dvije nove usluge koje će uskoro biti dostupne korinsicima. Naime, HEP ESCO će uskoro u suradnji s HEP Opskrbom pokrenuti projekt HEPI Solar koji je namijenjen građanima zainteresiranim na svojem krovu podići fotonaponsku elektranu za pokrivanje vlastite potrošnje električne energije. 

HEP će nuditi elektrane snage od četiri do 10 kW po ESCO modelu. To znači da će tvrtka samostalno financirati postavljanje takve elektrane i brinuti o održavanju u narednih deset godina. Elektrane će se isplatiti iz energetskih ušteda, odnosno viška proizvedene električne energije koja će biti davana u mrežu. Preduvjet je legalna nekretnina te potpis tri ugovora, a nakon isteka ugovornog perioda elektrana prelazi u vlasništvo vlasnika građevine. 

Obnova kotlovnica

Također, HEP ESCO planira uskoro ponuditi vlasnicima višestambenih zgrada obnovu plinskih kotlovnica. Obnova bi se također odvijala po ESCO modelu, što će donijeti značajne energetsk uštede u periodu od 30 godina. Kako je pojašnjeno građani će nakon rekonstrukcije kotlovnica dobivati dva računa - jedan umanjeni zbog manje potrošnje toplinske energije dok će se razlika za otplatu investicije isplatiti preko povećane pričuve. Ugovor bi se pritom potpisivao na deset godina. 

HEP ESCO je nedavno potpisao ugovor za zamjenu javne rasvjete u Zaprešiću i Stupniku onom energetski učinkovitijom. Tvrtka po principu one-stop-shop uspješno nudi i druge energetske usluge upravljanja potrošnjom energije poput ESCO Monitora i SGE projekata te sudjeluje u nekoliko EU sufinanciranih projekata gdje pruža konzultantske usluge u energetskom i vodnogospodarskom sektoru. 


TAGOVI