Latica u boljem energetskom razredu

Autor: B.O. Objavljeno: 10.03.2021. 🕜 09:10 Lokacija: Split

U pripremi je i obnova tri osnovne škole (Pojišan, Skalice i Mertojak) i vrtića Mandalina

Energetska obnova vrtića Latica na Sućidru, projekta kojega je sufinancirala Europska unija, završena je, javlja Grad Split. Vrijednost ulaganja je 853.926,25 kuna, od čega je 423.692,89 kuna bespovratnih sredstava EU-a. 

"Riječ je o velikom zahvatu na jednom od 20 vrtićkih objekata u sklopu DV Radost koji je od 1986. godine u kontinuiranoj upotrebi", kazala je v.d. ravnateljica DV Radost Valentina Krstulović tijekom ovotjedne završne konferencije za medije. 


LED svjetiljke 

U sklopu radova energetske obnove vrtića Latica, prema riječima voditelja projekta Ante Krželja, izvedena je toplinska izolacija vanjskih zidova, zamijenjena unutarnja rasvjeta s LED svjetiljkama, a u sustavu centralnoga grijanja ugrađeni su termoregulacijski ventili i crpke s elektroničkom regulacijom u kotlovnici. Nakon radova, objekt je iz energetskog razreda D prešao u C. 

Valja naglasiti kako je u pripremi energetska obnova još tri osnovne škole: Pojišan, Skalice i Mertojak te vrtića Mandalina. Za te projekte, Gradu Splitu i Razvojnoj agenciji Split odobreno je sufinanciranje energetske obnove iz fondova EU-a, tj. FZOEU-a (Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost). 

Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 27,6 milijuna kuna, od čega vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 11 milijuna kuna.

TAGOVI