LED svjetiljke na riječkom lukobranu

Autor: B.O. Objavljeno: 22.02.2022. 🕜 12:56 Lokacija: Rijeka

Novi sjaj omiljene šetnice Riječana

Lučka uprava Rijeka je s tvrtkom Elektro-energetika iz Zagreba nedavno potpisala ugovor za nabavu i ugradnju LED rasvjete na riječkom lukobranu. Vrijednost ugovora je gotovo 1,4 milijun kuna. 

Prema ugovorenim rokovima, postupak nabave i ugradnje LED rasvjete trajat će 120 dana, a obuhvaća zamjenu stupova i svjetiljki na riječkom lukobranu u dužini od približno 1700 metara. Radovi će se izvoditi u nekoliko faza te će biti završeni do kraja svibnja. 

"Ovim projektom cijeli riječki lukobran dobiva ekološki održivu i energetski učinkovitu javnu rasvjetu kojom se osigurava minimalna potrošnja električne energije, niski troškovi održavanja i minimalna emisija CO2", priopćila je Lučka uprava Rijeka. Tako će omiljena šetnica Riječana kroz tri mjeseca zasjati novim sjajem u svojoj punoj dužini i dati putničkoj luci i užem središtu toga grada novu vizuru s kopna i mora.

 

Punionica električnih vozila 

Ovo je još jedan projekt Lučke uprave Rijeka koji se sufinancira sredstvima Europske unije. Radi se o programu Susport, Interreg Italy – Croatia u kojem predviđeni ukupni proračun Lučke uprave Rijeka iznosi 440 tisuća eura (približno 3,3 milijuna kuna), a model financiranja je 85 posto iz Interreg programa i 15 posto vlastitih sredstava. 

Lučka uprava Rijeka je u ovoj godini planirala sredstva iz programa Susport utrošiti za projekt osvjetljenja riječkog lukobrana, za punionice električnih automobila i nabavku električnog vozila te druge rashode i troškove predviđene projektom. 

Pored velikih infrastrukturnih projekata na lučkom području za razvoj teretne luke, Lučka uprava Rijeka nastavlja s ulaganjima u razvoj putničke/nautičke luke u središtu Rijeke i druge sadržaje u tom dijelu luke važne građanima i posjetiteljima Rijeke za nesmetan i siguran pristup lučkom području i moru.

TAGOVI