Niskoenergetska mobilna pokazna kuća MUZA uskoro se predstavlja javnosti

Autor: N.D. Objavljeno: 29.09.2021. 🕜 12:51 Lokacija: Zagreb

Nastavlja se NZEB Roadshow niskoenergetske mobilne kuće Građevinskog fakulteta

Projektiranje i izgradnja niskoenergetskih kuća (nZEB) je postala zakonska obaveza, no pitanja koja se pojavljuju u javnosti često ostaju neodgovorena. Pitanja kao što su- nZEB čemu je zapravo riječ, što korisnik zgrade dobiva nZEB-om, kakav je osjećaj boraviti u nZEB zgradi, kako odabrati građevinske materijale i tehničke sustave koji će međusobnom interakcijom osigurati optimalnu ugodnost unutarnjeg prostora i energetsko ponašanje zgrade i sl. mogu sada dobiti odgovore. 

Kroz aktivnosti projekta „The NZEB Roadshow“ pružiti će se odgovori na navedena pitanja, ali i mnoga druga. Cilj je okupiti opću i stručnu javnost, javnu upravu te proizvođače materijala i sustava radi širenja znanja i iskustava vezanih uz zgrade gotovo nulte energije (nZEB). Pojam nZEB zgrade će se približiti svim zainteresiranim investitorima, projektantima, radnicima, učenicima srednjih strukovnih škola i studentima kroz interakciju tijekom sajma ArhiBau 2021.

Na Građevinskom fakultetu u Zagrebu projektiran je mobilni pokazni paviljon za promociju nZEB-a putem manjih izložbi i predavanja, građen prema nZEB standardima i jednostavan za transport namijenjen za putovanje po Hrvatskoj. Paviljon je, ali ujedno i primjer gradnje prema NZEB standardima gdje će se posjetitelji moći informirati o nZEB-u, ali i doživjeti nZEB iz prve ruke. MUZA – mobilna NZEB kuća će biti izložena na sjeverozapadnom platou ispred ulaza A u Arenu Zagreb od četvrtka 7. listopada do subote 9. listopada od 10 do 20h, a organizirana su i stručna vodstva i besplatne konzultacije.


TAGOVI