Pripremite dokumentaciju za energetsku obnovu obiteljske kuće

Autor: N.D. Objavljeno: 21.08.2020. 🕜 13:16 Lokacija: Zagreb

Moguće je dobiti sufinanciranje do 60% sredstava za energetsku obnovu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 1. rujna ove godine započinje sa zaprimanjem prijava za energetsku obnovu obiteljskih kuća, za što je osigurano 203 milijuna kuna, pri čemu pojedino kućanstvo maksimalno može dobiti do 204 tisuće bespovratnih kuna, objavilo je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Ovo je drugi javni poziv koji se raspisuje u ovoj godini za ovu svrhu i na isti iznos.

E-prijava

Novost od ove godine je i način prijave te će se za sredstva biti moguće prijaviti isključivo putem sustava za e-Prijave na javne pozive Fonda. Za prijavu je potrebno pripremiti elektronske verzije dokaza o prebivalištu, vlasništvu i zakonitosti građevine, ponudu izvođača, kao i ostalu dokumentaciju koja se navodi u tekstu javnog poziva. Upravo zbog ovog načina apliciranja, a polazeći od rezultata javnog poziva za sufinanciranje kupnje električnih vozila, lako je moguće da će ovaj natječaj biti zaključen isti dan.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u objavi na svojoj internetskoj stranici podsjeća da je, nakon što je Vlada 14. svibnja ove godine donijela izmjene i dopune Programa energetske obnove obiteljskih kuća, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 25. lipnja raspisao javni poziv za građane.

Što se finanira

Programom će se sufinancirati nekoliko aktivnosti, odnosno građani će moći dobiti do 60 posto bespovratnih sredstava za mjere kojima će se povećati toplinska zaštita svih elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora. To uključuje energetsku obnovu vanjskog zida, stropa, poda, krova, u smislu sve potrebne opreme i radova vezanih uz povećanje toplinske zaštite, uključujući primjerice hidroizolaciju, zamjenu konstrukcijskih elemenata krova i slično.

TAGOVI