Za obnovu obiteljskih kuća zaprimljeno 7386 prijava, poziv zatvoren!

Autor: B.O. Objavljeno: 01.09.2020. 🕜 12:59 Lokacija: Zagreb

Prva prijava zaprimljena je iz Vojnića, a najviše ih je iz Zagreba, Petrinje, Varaždina i Vukovara

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) zaprimio je 7386 prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Prva prijava zaprimljena je iz Vojnića, a najviše ih je došlo iz Zagreba, Petrinje, Varaždina i Vukovara. 

Javni poziv privremeno je zatvoren u 10:45:15 sati. 

Iz dosad zaprimljenih podataka, po kući je u prosjeku zatraženo oko 70-ak tisuća kuna, što znači da je u većini slučajeva planirana primjena više mjera energetske obnove

Građani koji planiraju provoditi ove projekte, sredstva najčešće žele uložiti u postavljanje toplinske izolacije i zamjenu stolarije. Ove mjere omogućuju i najveće uštede energije jer sprječavaju energetske gubitke, a ujedno osiguravaju i zdraviji život u obnovljenim kućama, objavio je FZOEU.

 

Novi poziv 

S obzirom na to da se očekivao veliki interes, planirani proračun od 171 milijun kuna povećan je za dodatnih 40 milijuna kuna, kako bi što veći broj građana već ove godine dobio sredstva za energetsku obnovu svojih domova. Fond planira objaviti novi javni poziv u 2021., tako da će se svi zainteresirani građani moći prijaviti i u sljedećoj godini. 

Na javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća za ranjive skupine u opasnosti od energetskog siromaštva dosad je zaprimljeno 59 prijava te je na njega još uvijek moguće podnijeti prijavu. 

U Fondu ističu kako je počela obrada svih prijava prema redoslijedu zaprimanja te će sredstva u okviru raspoloživog budžeta biti odobrena svima koji su dostavili odgovarajuću dokumentaciju.

TAGOVI