Bit ćemo veći, zeleniji, digitalniji i raznolikiji

Autor: B.O. Objavljeno: 19.01.2022. 🕜 09:47 Lokacija: Zagreb

A na taj put vodimo i hrvatsko tržište, kaže Andreas Rörig

Jedna od prednosti E.ON Hrvatske je pripadnost E.ON grupi, jednom od najjačih operatora europskih energetskih mreža i energetske infrastrukture, kao i pružatelja naprednih korisničkih rješenja za više od 50 milijuna kupaca diljem 15 tržišta koje podržava više od 75 000 zaposlenika, nedavno je izjavio Andreas Rörig, predsjednik Uprave tvrtke E.ON Hrvatska za stručni časopis EGE. 

"Oslanjajući se na znanje i iskustvo E.ON grupe, E.ON Hrvatska posjeduje snagu da, surađujući s tržišnim liderima iz različitih industrija, ponudi napredna energetska i korisnička rješenja za oblikovanje decentraliziranog i ugljično neutralnog energetskog svijeta budućnosti. To nas stavlja u idealan položaj da pomognemo u pokretanju i provođenju energetske tranzicije na našem tržištu, podržavajući i kupce da korištenjem naših rješenja osiguraju svoju energetsku neovisnost i učinkovitost te daju doprinos postizanju klimatskih ciljeva", kazao je.

 

Tržišne fluktuacije 

Djelujemo na tržištu koje nije u potpunosti deregulirano i decentralizirano, što uz dotrajalost postojećih energetskih mreža i infrastrukture na hrvatskom tržištu, onemogućava ambicioznije investicijske planove za približavanje hrvatskog tržišta energetskoj budućnosti kojoj već svjedočimo kroz naša napredna rješenja i inovacije diljem naših ostalih tržišta, istaknuo je. 

"Energetska i gospodarska kriza ponovno su učinile svijet ovisnijim o fosilnim gorivima te podložnim cjenovnim šokovima. Ove izazove vidimo i kao našu priliku, da kroz naš raznolik portfelj usluga i rješenja osvijestimo potrebu korištenja obnovljivih izvora energije i za primjenom pametnih energetskih rješenja koji će naše kupce učiniti energetski neovisnijima i otpornijima na tržišne fluktuacije", napomenuo je, među ostalim, Rörig. 

Više o tome moguće je pročitati u novom broju stručnog časopisa EGE

Na časopis EGE, koji izlazi pet puta godišnje i prati najnovija kretanja u energetici, možete se pretplatiti OVDJE.

TAGOVI