IGH će nadzirati gradnju TE Banovići

Autor: N.D. Objavljeno: 04.09.2019. 🕜 08:19 Lokacija: Sarajevo (BiH)

IGH će s partnerima sudjelovati u gradnji nove bosanske ugljenare

Institut IGH je kao član zajednice ponuditelja, koju čini s partnerima STEAG Energy Services GmbH i SGS Beograd d.o.o., s Rudnicima mrkog uglja Banovići d.d. potpisao ugovor o nabavci usluga nadzornog organa -nad implementacijom Ugovora o inženjeringu, nabavci i izgradnji – EPC za Termoelektranu Banovići, blok 1-350 MW. Ugovor je sklopljen nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave.

Ugovor o nadzoru zasnovan je na principu „ključ u ruke“, a vrijednost mu je 7,15 milijuna eura za usluge iz triju grupa poslova: revizije projektne dokumentacije EPC Ugovora, nadzora nad izvođenjem radova na gradilištu i nadzora nad proizvodnjom postrojenja i opreme u radionicama te isporukom opreme za Termoelektranu Banovići. 

 

Institut IGH angažiran je za usluge revizije projektne dokumentacije, stručni nadzor nad izvođenjem građevinskih radova i dijelu poslova QA/QC nad montažom čeličnih konstrukcija na gradilištu. Rok izvršenja ugovora je 40 mjeseci, a svrha mu je osiguravanje kvalitetnog praćenja realizacije projekta i provođenje svih kontrola i ispitivanja ugrađenih materijala i opreme u postrojenje novog bloka, kako bi se postigao visoki standard i kvaliteta izvođenja radova odabranog izvođača Dongfang Electric Corporation Limited DEC Kina. Ukupna vrijednost investicije u RMU Banovići iznosi 412,4 milijuna eura.

TAGOVI