JANAF sklopio Memorandum o razumijevanju s južnokorejskom tvrtkom

Autor: B. O. Objavljeno: 11.10.2023. 🕜 15:05 Lokacija: Zagreb
  • Pogled na spremnike u JANAF-ovom Terminalu Omišalj (izvornik: JANAF, 2023.) • JANAF, spremnici, zalihe nafte i derivata
    Izvor: JANAF

Mogućnost suradnje u području obnovljivih izvora i energetske učinkovitosti s ciljem promoviranja inovativnih rješenja za uspješnu energetsku tranziciju

Tvrtka Jadranski naftovod (JANAF) sklopila je danas s društvom SK E&S Co., sa sjedištem u Seulu u Južnoj Koreji, Memorandum o razumijevanju za moguću buduću poslovnu suradnju u području obnovljivih izvora i energetske učinkovitosti s ciljem promoviranja inovativnih rješenja za uspješnu energetsku tranziciju.

"S velikim zadovoljstvom pozdravljamo suradnju s jednim od svjetskih lidera održivosti u opskrbi energijom. Kompanija SK E&S prepoznata je kao globalni dobavljač rješenja za čistu energiju te kao takva za nas predstavlja partnera od kojeg se mogu preuzeti iskustva, znanja i tehnologije za predstojeću transformaciju JANAF-a u integriranu energetsku kompaniju. Samo uporabom naprednih tehnologija temeljenih na znanstvenim inovacijama stvorit ćemo energetska rješenja za širu zajednicu koja će imati pozitivan društveni učinak te osigurati dugoročan opstanak i uspjeh JANAF-a", poručuju iz JANAF-a. 

SK E&S Co. je utemeljena 1999. i djeluje kao globalna energetska kompanija usmjerena na izgradnju zelenog portfelja, a njezin godišnji prihod je oko osam milijardi eura. Riječ je o prvoj korejskoj kompaniji koja je ušla u sve karike lanca vrijednosti korištenja ukapljenog prirodnog plina (LNG-ja). Također, snažno ulaže u sunčane elektrane, vjetroenergiju, proizvodnju zelenog vodika te globalno širenje svojeg poslovanja s obnovljivim izvorima i smanjenje ugljičnih emisija. 

SK E&S dio je skupine SK, osnovane 1953., inače drugoj po veličini južnokorejskoj korporaciji strateški usmjerenoj na napredne materijale, biofarmaceutiku, zeleno i digitalno, priopćeno je iz JANAF-a.

TAGOVI