JANAF obnovio poslovni odnos sa švicarskom kompanijom

Autor: B. O. Objavljeno: 27.03.2023. 🕜 14:01 Lokacija: Zagreb
  • Spremnici za naftu na Terminalu Omišalj JANAF-a na Krku (foto: ND, rujan 2019.) 

• JANAF, spremnici, zalihe nafte i derivata, Krk
    Izvor: N.D.

Jadranski naftovod je s Vitolom sklopio ugovor o skladištenju nafte

Tvrtka Jadranski naftovod (JANAF) je priopćila kako je s kompanijom Vitol, čije je sjedište u Ženevi u Švicarskoj, sklopila Ugovor o skladištenju 117.856 m³ nafte na Terminalu Omišalj od 1. lipnja 2023. na razdoblje od šest plus šest mjeseci.

"JANAF je još jednom potvrdio kako smo spremni zajedničkim djelovanjem, suradnjom i razumijevanjem s partnerima ostvariti daljnji razvoj energetskog sektora. Naše usluge i kapaciteti spremno odgovaraju na izazove naftnog tržišta današnjice. Sa zadovoljstvom ispunjavamo ulogu vrata srednje Europe i naftnog čvorišta ovog dijela Europske unije. Najbolji pokazatelj toga je raznolikost kompanija s kojima sklapamo ugovore o partnerstvu, kao i visoka popunjenost kapaciteta naftovodno-skladišnog sustava. U razdoblju globalnih poremećaja na energetskom tržištu, JANAF je očuvao sigurnu opskrbu, zbog čega je prepoznat na naftnom tržištu, ali i od strane najviših tijela Europske unije", istaknuo je predsjednik Uprave JANAF-a Stjepan Adanić.

"Obnavljanje poslovnog odnosa s Vitolom najbolji je pokazatelj ispravnog strateškog usmjerenja Jadranskog naftovoda. Iznimno smo zadovoljni rastom broja kompanija iz naftnog sektora s kojima ostvarujemo suradnju. Radi se o istaknutim globalnim i regionalnim naftnim kompanijama koje su svoje povjerenje poklonile upravo Jadranskom naftovodu. U predstojećem razdoblju nastavljamo s intenzivnim poslovnim aktivnostima kako bismo održali postojeće te sklopili nove ugovore na zadovoljstvo nas i partnerskih tvrtki. Nastavit ćemo osluškivati potrebe tržišta te pravovremeno reagirati i prilagođavati svoje kapacitete zainteresiranim kompanijama za suradnju", rekao je član Uprave JANAF-a Vladislav Veselica.

TAGOVI