JANAF: stabilno poslovanje u prvom tromjesečju

Autor: B.O. Objavljeno: 28.04.2022. 🕜 11:34 Lokacija: Zagreb

Ukupni prihodi u prvom kvartalu iznose 194,3 milijuna kuna

Tvrtka Jadranski naftovod (JANAF) danas je objavila Nerevidirane konsolidirane i nekonsolidirane financijske izvještaje za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka, potvrđujući daljnju stabilnost poslovanja

Naime, JANAF je u prvom tromjesečju ostvario ukupne prihode u iznosu od 194,3 milijuna kuna koji su veći od planiranih vrijednosti za 13,9 posto. U promatranom razdoblju, priopćeno je iz JANAF-a, ostvarena je bruto dobit od gotovo 83 milijuna kuna i neto dobit od 68 milijuna kuna. 

Prihodi od temeljne djelatnosti – transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, iznose 191,4 milijuna kuna i veći su za 13,7 posto u odnosu na planirane. 

Istovremeno, JANAF bilježi rast u poslovanju s inozemnim kupcima. A to pokazuju prihodi od prodaje u inozemstvu koji čine gotovo 66 posto poslovnih prihoda i veći su za 4,7 posto od ostvarenja prethodne godine.

 

Pravodobno poduzimanje mjera 

Na domaćem tržištu ostvareno je gotovo 64 milijuna kuna prihoda od temeljne djelatnosti. Također, u promatranom poslovnom razdoblju, JANAF iskazuje iznadprosječne vrijednosti financijskih pokazatelja. 

Društvo je vlastitim sredstvima nastavilo ulaganja u spremnički prostor, cjevovod, objekte i drugu infrastrukturu, sustave nadzora i upravljanja te digitalizaciju poslovnih procesa.

"Rezultati poslovanja Jadranskog naftovoda u prvom kvartalu još jednom potvrđuju uspješnog strateškog promišljanja Uprave, koja je pravodobno poduzela sve mjere potrebne za osiguravanje tržišne stabilnosti kompanije. Kao dio strateške okosnice hrvatskog energetskog sektora i ključni igrač u širem regionalnom okruženju, JANAF i ove godine već u prvom tromjesečju postavlja dobre temelje za još jednu dobru godinu u poslovanju. Uz snažno povjerenje naših partnera i klijenata te stabilnu reputaciju i dobar ugled među globalnim tržišnim kompanijama, sigurni smo kako ćemo i do kraja tekuće godine nastaviti stvarati novu vrijednost za naše vlasnike i širu društvenu zajednicu u kojoj djelujemo", ističe Uprava JANAF-a.

TAGOVI