KazMunaiGas u posjeti Janafu

Autor: N. D. Objavljeno: 22.11.2023. 🕜 15:12 Lokacija: Zagreb
  • Pogled na spremnike u JANAF-ovom Terminalu Omišalj (izvornik: JANAF, 2023.)

• JANAF, spremnici, zalihe nafte i derivata
    Izvor: JANAF

Lider kazahstanske naftne industrije zainteresiran je za Hrvatsku

Jadranski naftovod d.d. posjetili su 21. i 22. studenoga predstavnici kazahstanskog nacionalnog operatera naftne i plinske industrije JSC NC „KazMunaiGas“.

Sastanku su u ime JANAF-a d.d. nazočili predsjednik Uprave mr.sc. Stjepan Adanić i član Uprave Vladislav Veselica sa suradnicima, dok su u ime „KazMunaiGasa“ bili potpredsjednik Upravnog odbora Bulat Zakirov i direktor odjela za transport i logistiku Yerbolat Mendybayev.

Na sastanku je predstavljen JANAF-ov naftovodno-skladišni sustav i njegove tehničko-tehnološke karakteristike te je istaknuta strateška uloga JANAF-a na energetskoj karti Europske unije i zemalja u okruženju. Razgovaralo se i o mogućnostima suradnje dviju kompanija na području transporta i skladištenja te tehničke suradnje. Također, predstavnici „KazMunaiGasa“ obišli su u sklopu posjeta i Terminal Omišalj.

Kompanija KazMunaiGas ima bogato iskustvo u proizvodnji, transportu i preradi nafte te je lider kazahstanske industrije nafte, ali i gospodarstva Kazahstana u cijelosti. Moguća suradnja s takvim partnerom za JANAF predstavlja priliku za razmjenu iskustava, znanja i tehnologija s ciljem razvoja obiju kompanija te jačanjem gospodarske suradnje Kazahstana i Hrvatske“, istaknula je Uprava JANAF-a d.d.

 

TAGOVI