Moody's potvrdio HEP-ov kreditni rejting

Autor: N.D. Objavljeno: 30.04.2019. 🕜 16:03 Lokacija: Zagreb

Kreditni rejting sa stabilnog povećan za pozitivni

Agencija Moody's potvrdila je danas dugoročni kreditni rejting Hrvatske elektroprivrede (Ba2) te povećala izglede kretanja ocjene rejtinga sa stabilnih na pozitivne, što je jesenas već učinio Standards&Poors. Zbog metodologije i kriterija koje Moody's koristi pri ocjenjivanju HEP-a, povećanje je uslijedilo nakon rasta izgleda rejtinga za Republiku Hrvatsku, prema mišljenju Moody's -a, zahvaljujući poboljšanoj fiskalnoj metrici i procjeni agencije o poboljšanim izgledima za rast hrvatskog gospodarstva, zahvaljujući reformama provedenim u zadnje vrijeme. 

U danas objavljenom izvješću agencije Moody's navodi se da će HEP i u budućim razdobljima zadržati snažan financijski profil. Također se navodi da bi, sukladno trenutnoj ocjeni, u slučaju povećanja ocjene kreditnog rejtinga za Republiku Hrvatsku vjerojatno bila povećana ocjena kreditnog rejtinga HEP-a. 

 „Iznimno smo zadovoljni povećanjem izgleda kretanja ocjene rejtinga sa stabilnih na pozitivne te potvrdom dugoročnog kreditnog rejtinga HEP-a od strane agencije Moody 's. U tom smislu i dalje ćemo nastaviti s aktivnim upravljanjem financijskim položajem i ukupnim poslovanjem HEP grupe“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

TAGOVI