Neto dobit JANAF-a 15,1 milijun eura

Autor: B. O. Objavljeno: 28.04.2023. 🕜 12:54 Lokacija: Zagreb
  • Pogled na spremnike u JANAF-ovom Terminalu Omišalj (izvornik: JANAF, 2023.)

• JANAF, spremnici, zalihe nafte i derivata
    Izvor: JANAF

Imamo financijsku snagu i spremni smo za ulaganja u projekte koji će diverzificirati poslovanje te time osigurati održivost i u budućnosti, kaže Stjepan Adanić

Tvrtka Jadranski naftovod (JANAF) je u prvom tromjesečju ostvarila 35,8 milijuna eura ukupnih prihoda, koji su veći za gotovo 40 posto od ostvarenja u istom razdoblju u prethodnoj godini. 

U promatranom razdoblju, priopćeno je iz JANAF-a, ostvarena je bruto dobit u iznosu od 18,5 milijuna eura i neto dobit od 15,1 milijun eura, koje su veće za gotovo 70 posto od prošlogodišnjih. 

U prva tri mjeseca ove godine, navodi se u financijskom izvještaju za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka, rasli su i prihodi od temeljne djelatnosti tvrtke, transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata te iznose gotovo 35 milijuna eura, što je povećanje za 38 posto u odnosu na ostvarenje prethodne godine. 

 

Ključna infrastruktura

U poslovanju s inozemnim kupcima ostvareno je 71 posto prihoda od temeljne djelatnosti, a zbog većeg prihoda od transporta nafte za inozemne kupce, ovaj segment porastao je za 47 posto u odnosu na ostvarenje u istom razdoblju lani. 

"Snažan rast prihoda i odličan financijski položaj, JANAF nastavlja i u 2023., nakon dvije uzastopne godine iznimno uspješnog poslovanja. Ovi rezultati potvrđuju stratešku viziju aktualne Uprave u razvoju JANAF-a prema suvremenoj energetskoj kompaniji budućnosti i to u okolnostima najizazovnijim od osnivanja. Imamo financijsku snagu i spremni smo za ulaganja u projekte koji će diverzificirati poslovanje te time osigurati održivost i u budućnosti", istaknuo je predsjednik Uprave JANAF-a Stjepan Adanić.

"JANAF je jedno od najuspješnijih trgovačkih društava u Hrvatskoj. Rekordni rezultati poslovanja potvrđuju odlučno upravljanje kompanijom unatoč brojnim nepovoljnim okolnostima u kojima smo očuvali ugled u poslovnoj zajednici. JANAF je danas pozicioniran kao ključna transportno-skladišna infrastruktura u osiguravanju energetske neovisnosti i dobavnog pravca energentima za Europsku uniju, čime smo potvrdili položaj nezaobilaznog partnera u energetskom sektoru", naglasio je član Uprave JANAF-a Vladislav Veselica.

TAGOVI